Over The Travel District

Lisette van Leeuwen

Reislust

In de genen het kan haast niet anders of reislust zit in de genen. Als klein meisje reisde ik al graag met mijn ouders naar de mooiste plekjes in Europa en eenmaal op pad, wilde ik niet meer terug naar huis. Het avontuur lonkte om elke onbekende hoek en het zal weinigen hebben verbaasd dat ik op mijn 20e een jaar ging werken en reizen in Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië.

 

In de jaren die volgden, reisde ik me letterlijk suf. Ik treinde heel Europa door en reisde mijn eigen versie van de Oriënt Express naar Istanbul. Ik maakte kennis met Amerika en Canada, werd compleet en volledig verliefd op het Afrikaans continent en vond mijn tweede thuis in Azië.

Afbeelding intro
Afbeelding reizen

Op wereldreis

Wereldreis, wereldreis, wereldreis. Mijn grootste droom kwam op mijn 30e eindelijk uit. Om elke kilometer te beleven en écht te reizen tussen de locals reisde ik over land & zee van Utrecht naar Indonesië. Woorden schieten tekort als je na zes weken reizen door Rusland, Mongolië, China en Tibet aan de voet van de hoogste berg ter wereld, op Mount Everest Base Camp staat. Woorden schieten tekort als je na zeven maanden reizen over land en over zee, ‘thuiskomt’ in Indonesië. Woorden schieten tekort als je na zes weken Australië door de Pacific, via Fiji, Cook Islands, Tonga, Tahiti en Paaseiland, Zuid-Amerika bereikt. ‘Live your Dream’, het motto van deze reis, is het enige gevoel wat dit jaar reizen goed kan omschrijven.

Studeren in Bangkok

Studeren en in Bangkok wonen stonden nog op mijn to do list. Met de studie Toeristisch Management alleen kwam ik niet verder. Mijn baan op de reisafdeling van een groot Amerikaans schoenenmerk inspireerde me verder te willen leren en ik startte de deeltijdstudie International Business Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Kon ik meteen mijn droom waarmaken om in Bangkok te gaan wonen. Eén plekje was er te vergeven op de universiteit in Bangkok voor de student met het hoogste gemiddelde. En dus sloot ik de eerste twee jaar van mijn studie Cum Laude af en verhuisde naar Bangkok. Twee jaar later, zwanger van mijn zoontje Quinn, studeerde ik af en ontving ik mijn Bachelor in Business Management.

Afbeelding reizen
Afbeelding reizen

Mama en doorreizen

Mama en gewoon doorreizen natuurlijk! Na 20 jaar alleen en met zijn tweeën door 73 landen en 6 continenten te hebben gereisd, hoef je bij Lisette niet aan te komen met ‘het reizen zal wel minder worden straks’. Met mijn vriend Rutger en mijn zoontje Quinn, reisde ik de afgelopen 3 jaar naar Singapore, Maleisië, Ierland, de Bahama’s, Kaaiman Eilanden, Thailand, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten.

Reizen tijdens Covid

Leren lopen tijdens lockdown in Thailand, dat zullen niet alle kinderen kunnen zeggen. Wat een vakantie van 3 weken moest zijn, werd een verblijf van 4,5 maand op het tropische eiland Phuket tijdens de eerste Covid golf. Zonder gedegen voorbereiding, zonder te weten hoe lang het zou duren, stortten wij ons als gezin vol in het avontuur. Een heerlijke periode waarin we als gezin groeiden, vriendschappen voor het leven maakten en remote werken tot een succes brachten. En Quinn? Quinn vond het heerlijk. Het kan haast niet anders…of reislust zit in de genen.

Afbeelding reizen