Vliegen met een peuter of kleuter: 10 tips
Vliegen met een peuter of kleuter is uitdagender dan reizen met een baby maar zeker niet onmogelijk. Daarnaast is het heel bijzonder om met jouw kindje de wereld te ontdekken en om jullie samen te verwonderen en te genieten van al het moois.
10 tips die het reizen met een peuter of kleuter iets makkelijker maken.
1 Slaapt jouw kindje ’s middags nog? Probeer de vluchttijden af te stemmen op de (slaap)behoefte van jouw kindje. Slaapt jouw kleintje al goed door, kies dan voor een nachtvlucht waarbij jouw kindje het grootste gedeelte van de vlucht zal slapen.
2 Op Schiphol heb je een Baby Care Lounge, waar je jouw kindje in alle rust nog even kan verschonen voordat jullie het vliegtuig ingaan. Vrijwel alle grote internationale luchthavens hebben een dergelijke plek. De locatie vind je vaak terug op de website van de betreffende luchthaven.
3 Vanaf 2 jaar mogen kinderen niet meer op schoot en moet er altijd een eigen stoel geboekt worden. Een echte aanrader is het Wick Air Vliegtuigbedje, welke je hier kan vinden. Het Wick Air Vliegtuigbedje is klein en compact en blaas je makkelijk en snel op. Laat jouw kindje aan het raam zitten (sowieso leuk om naar buiten te kijken!) en vul met de Wick Air het voeteneind op. Zo heb je in no-time een heerlijk bedje gemaakt. Officieel mag de Wick Air niet bij alle airlines gebruikt worden maar wij hebben er nog nooit een opmerking over gehad.
4 Geef jouw kindje tijdens het stijgen en dalen wat te eten of te drinken om te voorkomen dat hij of zij last krijgt van zijn of haar oortjes. Rozijntjes werken altijd goed, omdat ze er relatief lang over doen om deze op te eten. Als je met een klein kind reist mag je vloeistoffen gewoon in je handbagage meenemen. Zorg ook dat je zelf genoeg te eten meeneemt voor je kleintje waarvan je zeker weet dat hij of zij het lust; niet alle luchtvaartmaatschappijen hebben prettige kindermaaltijden aan boord.
5 Investeer in een tablet en laad hier offline te kijken filmpjes op. Uren entertainment gegarandeerd. Wij kochten een refurbished Ipad bij de Back Market en zijn er waanzinnig tevreden mee. Vergeet er ook niet een koptelefoon bij aan te schaffen zodat mede-passagiers niet 10 uur hoeven mee te genieten met Peppa Pig. Quinn heeft de Kidrox-Tiger Ear Kids Headphone, welke je hier kan bestellen. Het volume is gemaximeerd op 85dB en de pasvorm prima.
6 Doe niet alleen een paar extra sets kleding voor je kleine in je handbagage, doe er ook een schoon shirt voor jezelf en je reisgenoot bij. Een ongelukje zit in een klein hoekje en het is erg vervelend urenlang met een nat of vies shirt te zitten.
7 Regel een transfer bij aankomst. Het is fijn als je na een lange vlucht niet meer na hoeft te denken over hoe je naar je accommodatie moet reizen maar iemand klaar staat om je erheen te brengen.
8 Net zoals volwassenen, reageren ook kinderen verschillend op een jetlag. Zo kan het zomaar zijn dat je kindje, zeker als je in oostelijke richting reist, ’s avonds niet in slaap kan komen. Realiseer je dat bij een jetlag niet alleen de slaap ontregeld wordt, maar ook het eetpatroon. Wij kregen ons zoontje niet uit zijn jetlag totdat we hem op de derde avond net zoveel lieten drinken als hij wilde. Hij viel als een blok in slaap en de avonden erna ging het heel snel beter.
9 Zorg dat je de eerste 3 à 4 nachten een fijn hotel boekt en geen vaste plannen maakt. Gun jezelf, je kindje en jullie als gezin alle rust om te acclimatiseren en bij te komen van de reis.
10 Hou er rekening mee dat als je reist met een kind, het tempo veel lager zal liggen dan wat je gewend was voordat je een kindje had. Eigenlijk is het niet anders dan thuis: je kan nog steeds blijven doen wat je deed voordat je een kindje had, je past alleen het tempo aan. Misschien even wennen in het begin, maar het reistempo terugschroeven is eigenlijk zo gek nog niet.
Meer tips over reizen met een peuter of kleuter? Klik op onderstaande link en neem contact op met The Travel District.