Vliegen met een baby: 10 tips

24 februari 2022 | Lisette

Reizen met een baby is eigenlijk heel makkelijk. Baby’s hebben weinig besef van locatie en tijd en zo lang ze kunnen slapen, drinken en af en toe een schone luier krijgen zijn ze al lang blij. Dat maakt een baby al snel een heel makkelijke reisgenoot. Hierbij 10 tips die het reizen met een baby nóg makkelijker maken.

 

 

1 Probeer de vluchttijden af te stemmen op de (slaap)behoefte van jouw baby. Slaapt jouw kleintje al goed door, kies dan voor een nachtvlucht waarbij jouw kindje het grootste gedeelte van de vlucht zal slapen.

 

2 Op Schiphol heb je een Baby Care Lounge, waar je jouw kindje in alle rust nog even kan verschonen voordat jullie het vliegtuig ingaan. Vrijwel alle grote internationale luchthavens

hebben een dergelijke plek. De locatie vind je vaak terug op de website van de betreffende luchthaven.

 

 

 

 

3 Kinderen tot 2 jaar reizen gratis op schoot van de ouders. Op lange vluchten hebben luchtvaartmaatschappijen gratis baby baskets beschikbaar. Dit zijn wiegjes die worden opgehangen voor jouw stoel en waar jouw kindje goed in kan slapen. Verschillende

luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende afmetingen en eisen m.b.t. de lengte en

het gewicht van de baby dus dit kan belangrijk zijn bij de keuze voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij.

 

4 Is jouw kindje te groot voor de baby basket, overweeg dan een Deryan Air Traveller. Met dit stoeltje en bedje in één, verdeel je het gewicht van jouw baby op jouw schoot. Zeker voor lange vluchten echt een aanrader. Klik hier voor meer informatie.

 

5 Geef jouw kindje tijdens het stijgen en dalen wat te drinken om te voorkomen dat hij of zij last krijgt van zijn of haar oortjes. Als je met een baby reist mag je vloeistoffen gewoon in de handbagage meenemen. Zorg ook dat je zelf eten meeneemt voor je kleintje, niet alle luchtvaartmaatschappijen hebben prettige baby maaltijden aan boord.

 

 

6 Doe niet alleen een paar extra sets kleding voor je kleine in je handbagage, doe er ook een schoon shirt voor jezelf en je reispartner bij. Een ongelukje zit in een klein hoekje en het is erg vervelend 10 uur lang met een nat of vies shirt te zitten.

 

7 Regel een transfer bij aankomst. Het is fijn als je na een lange vlucht niet meer na hoeft te denken over hoe je naar je accommodatie moet reizen maar iemand klaar staat om je erheen te brengen.

 

 

8 Net zoals volwassenen, reageren ook baby’s verschillend op een jetlag. Zo kan het zomaar zijn dat je kindje, zeker als je in oostelijke richting reist, ’s avonds niet in slaap kan komen. Realiseer je dat bij een jetlag niet alleen de slaap ontregeld wordt, maar ook het eetpatroon. Wij kregen ons zoontje niet uit zijn jetlag totdat we hem op de derde avond net zoveel lieten drinken als hij wilde. Hij viel als een blok in slaap en de avonden erna ging het heel snel beter.

 

9 Zorg dat je de eerste 3 à 4 nachten een fijn hotel boekt en geen vaste plannen maakt. Gun jezelf, je baby en jullie als gezin alle rust om te acclimatiseren en bij te komen van de reis.

 

10 Hou er rekening mee dat als je reist met een baby, het tempo veel lager zal liggen dan wat je gewend was voordat je een kindje had. Eigenlijk is het niet anders dan thuis: je kan nog steeds blijven doen wat je deed voordat je een kindje had, je past alleen het tempo aan. Misschien even wennen in het begin, maar het reistempo terugschroeven is eigenlijk zo gek nog niet.

 

Meer tips over reizen met baby’s? Klik op onderstaande link en neem contact op met The Travel District.


Deel dit artikel