Goed beschermd de zon in met jouw kleintje

28 april 2022 | Lisette
Het is al lang bekend dat teveel UV straling niet goed voor je is en heel nare gevolgen kan hebben. In Australië is de ozonlaag zó dun en de UV straling zó sterk, dat Australiërs er een gewoonte van hebben gemaakt alleen volledig beschermd de zon in te gaan. Maar niet alleen in Australië is dit een goed idee. Of jij nou met jouw kindje naar het Caraïbisch gebied of Zuid-Europa reist, of gewoon een heerlijke zonnige zomerdag in Nederland doorbrengt, een goede bescherming tegen de zon is onmisbaar.

 

Het liefst hou je je kindje natuurlijk helemaal uit de zon, maar dat is niet altijd mogelijk. Een goede bescherming begint bij een goede zonnebrandcrème. Ben je op vakantie in een zonnig land, breng deze dan direct in de ochtend aan. Ook als jouw kindje in de zon speelt kan zijn of haar huid al verbranden. Wees precies bij het insmeren en vergeet ook niet de kleine plekjes zoals (achter de) oren en de nek en hals. Smeer jouw kindje met regelmaat weer helemaal in, bijvoorbeeld na het zwemmen.

 

Een zonnebrandcrème voor babies en kleine kinderen zou minimaal een factor 50 moeten bevatten en waterproof moeten zijn. Factor 50 betekent dat jouw kindje 50 keer beter beschermd is dan waneer hij of zij niet ingesmeerd zou zijn. Welke zonnebrandcrème je jouw kindje mee insmeert is vooral een persoonlijke voorkeur. Een afweging kan zijn te kiezen voor een middel wat geen geur- en kleurstoffen en chemische toevoegingen bevat. De consumentenbond deed onderzoek naar verschillende soorten zonnebrand voor kinderen, welke je hier terugvindt. Voor een variant gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en zonder schadelijke stoffen, kijk eens naar de zonnebrandproducten van Naïf. Naïf heeft heerlijke producten, maar ze zijn wel iets aan de prijzige kant. Uit de test van de Consumentenbond komt ook het zonnebrandmiddel van het eigen merk van Etos heel goed uit de test. Wij hebben zowel de producten van Naïf als van Etos vaak gebruikt en zijn er zeer tevreden over.

 

Naast een goed zonnebrandmiddel, is het verstandig jouw kindje UV-werende kleding te laten dragen. De bescherming van een zonnebrandmiddel neemt gestaag af, terwijl UV-kleding een constante bescherming biedt. Daarnaast scheelt het heel veel smeren als het grootste deel van het lichaam al bedekt is met UV-werende kleding. Kijk eens op de website van UV-fashions voor een zeer uitgebreid aanbod aan UV kleding. Ga jij vaker op reis? Het kan handig zijn shirtjes een maatje groter te kopen zodat je er meerdere reizen mee kunt doen. En let bij zonnehoedjes op of het hoedje de nek en de oortjes genoeg bedekt.

 

Naast een goede bescherming tegen de zon is het belangrijk dat jouw kleintje gedurende de dag veel water drinkt om uitdroging te voorkomen. Dus biedt jouw kindje steeds water aan, na het zwemmen en tijdens het spelen.

 

 

Wil jij meer weten over de juiste bescherming voor jouw kleine? Klik hier onder en laat het ons weten!

 


Deel dit artikel